Renovatie van plan tot realisatie

Je verbouwing is een mijlpaal in je leven. Kies dus voor een bouwpartner die nauwgezet en gestructureerd te werk gaat. Zoals Het Constructief. Van de eerste kennismaking tot de oplevering van je verbouwproject maken wij deel uit van je dagelijkse leven. Hoe dat precies in z’n werk gaat, lees je hieronder.

Kennismaking

Onze eerste ontmoeting staat in het teken van jouw woonwensen. Hoe ziet je ideale huis eruit? Wat wil je veranderen of verbeteren? Blijf je binnen het bestaande volume of wil je uitbreiden? Hoe duidelijker wij ons een beeld kunnen vormen van je behoeften, hoe beter we er kunnen op inspelen.
Stel dat je al een goedgekeurd bouwdossier in handen hebt dat je met een architect hebt besproken en vormgegeven (ontwerp, materiaalkeuze,…), dan komen wij graag langs om de situatie ter plaatse zo grondig mogelijk in te schatten. Wat veel meer zegt dan een plan.
Hoe dan ook, Het Constructief streeft een persoonlijke aanpak van begin tot eind na. Dus is een face-to-face kennismaking voor ons een must.

 

Van idee tot 3D

Na de kennismaking gaan we je bouwidee visualiseren. Met de plannen van de bestaande toestand alsook alle verzamelde informatie gaan we aan de slag om het project uit te tekenen en te ontwerpen. Indien geen plannen beschikbaar, meten we de woning eerst op.
Het Constructief werkt elke renovatie uit in 3D. Zo krijg je vooraf een duidelijk beeld van hoe je huis er gaat uitzien en zijn we zeker dat we hetzelfde eindresultaat voor ogen hebben.

 

Meer over Van idee tot 3D

Van ontwerp tot plan

Als het ontwerp op punt staat, gaat de architect aan de slag om de uitvoeringsplannen te tekenen en de details te verfijnen. Aan de hand van de uitvoeringsplannen maken we een gedetailleerde prijsofferte en stellen we een planning voor de uitvoering van de werken op. En als die plannen finaal zijn, dienen we - indien nodig - de bouwaanvraag in. Je verbouwing wordt tenslotte definitief ingeroosterd, terwijl je ondertussen kan beslissen over de materialen voor de afwerking - gevelsteen, dakpannen, vloeren, faience, parket, sanitaire toestellen, noem maar op.

Uitvoering

Alle voorbereidingen en besprekingen zijn afgerond, dus nu kunnen we écht aan de slag. Een team van experts zorgt van afbraak tot afwerking voor een vlekkeloze uitvoering van de werken volgens plan en vooropgesteld budget. Dagelijks volgen wij je woonproject minutieus op en sturen we bij waar nodig. Wekelijks posten wij daarvan foto’s op onze website, zodat je de vorderingen van je woondroom ook online ziet. En de foto’s zijn nog een leuk souvenir voor later ook.
Communicatie is in elke fase van je verbouwing uitermate belangrijk. Geen probleem met Het Constructief, want van kennismaking tot oplevering kan je bij ons rekenen op één en dezelfde contactpersoon, adviseur en begeleider.

Oplevering

Het einde van de verbouwingen. Niets waar de gemiddelde bouwheer meer naar uitkijkt.  Het is ook het moment waarop onze tienjarige aansprakelijkheid als bouwfirma start. Bij oplevering inspecteren we het huis tot in de kleinste hoekjes en checken we of alle werken conform de overeenkomst en volgens de regels van de kunst zijn uitgevoerd. En vervolgens kan je volop van je droomhuis beginnen genieten.

 

Subsidiebegeleiding

Als bouwheer kom je vaak in aanmerking voor allerlei subsidies en premies die je onroerende investering financieel iets draaglijker maken. Naast de renovatie- en  verbeteringspremie krijg je bijvoorbeeld in bepaalde gevallen ook nog voordelen van de overheid of netbeheerders. Het Constructief begeleidt en adviseert je hierbij. Want de reglementering van deze voordelen verandert regelmatig. Wij bekijken met jou welke voordelen van toepassing zijn op jouw renovatie en aan welke voorwaarden je moet voldoen. Bovendien bezorgen we je de nodige attesten en aanvraagformulieren om maximaal van deze tegemoetkomingen te genieten.

Constructief verbouwen?

Contacteer ons voor vrijblijvend advies of een opbouwend gesprek. 

volg je werf op
communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics